1950
Ο Αντώνης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αδέρφια με καταγωγή από την Άψαλο Εδέσσης, στην περίοδο της κατοχής κατέβηκαν στην Αθήνα.Εκεί άρχισαν να εργάζονται στο θείο τους τον Λαμπράκη, ο οποίος διατηρούσε φούρνο στην Νίκαια.Ο φούρνος τους ήταν ο μοναδικός που παρήγαγε χειροποίητες πίτες ψημένες σε ξυλόφουρνο.
Τα δύο αδέρφια έμαθαν τη δουλειά και ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση το 1950 με τίτλο ΚΑΠ στην Καλλιθέα Αττικής όπου και δούλεψαν σκληρά μαζί με τις οικογένειές τους. Κατά καιρούς, δούλεψαν και έμαθαν την δουλειά στην εταιρεία ΚΑΠ πολλοί απ’ τους σημερινούς παραγωγούς πίτας.