Skip to main content

η ιστορία μας

Στο κέντρο της καρδιάς της παράδοσης,

βρίσκονται οι γεύσεις που διαρκούν για γενιές.

1.950

Το ξεκίνημα

2.010

Ιδιόκτητες Εγκαταστάσεις

100000

Xειροποίητες Πίτες Ημερησίως

1950

 

Ο Αντώνης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αδέρφια με καταγωγή από την Άψαλο Εδέσσης, στην περίοδο της κατοχής κατέβηκαν στην Αθήνα.Εκεί άρχισαν να εργάζονται στο θείο τους τον Λαμπράκη, ο οποίος διατηρούσε φούρνο στην Νίκαια.Ο φούρνος τους ήταν ο μοναδικός που παρήγαγε χειροποίητες πίτες ψημένες σε ξυλόφουρνο.

Τα δύο αδέρφια έμαθαν τη δουλειά και ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση το 1950 με τίτλο ΚΑΠ στην Καλλιθέα Αττικής όπου και δούλεψαν σκληρά μαζί με τις οικογένειές τους. Κατά καιρούς, δούλεψαν και έμαθαν την δουλειά στην εταιρεία ΚΑΠ πολλοί απ’ τους σημερινούς παραγωγούς πίτας.

2003

 

Το 2003, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, γιος του Αντώνη Παπαδόπουλου, μαζί με την σύζυγο του Γεωργία Μπανιώτη, με καταγωγή από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, εγκαταστάθηκαν στο Αγρίνιο με τα παιδιά τους και δημιούργησαν ένα μικρό εργαστήριο στη Νεάπολη Αγρινίου με μεταχειρισμένα μηχανήματα που αγόρασαν από τον Τηλέμαχο Καρούσο ο οποίος διατηρούσε εργαστήριο με πίτες στο Αιγάλεω. Μέσα σε λίγα χρόνια και με μεγάλο αγώνα, η οικογενειακή επιχείρηση το 2010 εγκαταστάθηκε σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

Σήμερα

 

Η παραγωγή πλέον ξεπερνά τις 100.000 χειροποίητες πίτες ημερησίως και τα προϊόντα μας ταξιδεύουν σε πολλά μέρη τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.
Το 2015 την επιχείρηση πλέον αναλαμβάνουν οι Κωνσταντίνος, Αντώνης, Ιωάννα και Χρυσοβαλάντης, παιδιά του Σπύρου Παπαδόπουλου, οι οποίοι έχουν ήδη αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία στην παραγωγή χειροποίητης πίτας. Έχοντας το βλέμμα στο μέλλον συνεχίζουν με μεράκι την ανάπτυξη της εταιρείας.